Baleset

Kirepült a motoros a halálgömbből Győrben

Miután kizuhant a gömbből, egy oszlopnak csapódott. Ha nincs ott az oszlop, a közönség közé repül.

2018.04.07 09:57ma.hu
Fotó: H. Baranyai Edina



A Richter Flórián Cirkusz ˝full adrenalint˝ ígért, amikor a Diorios csoport hat motorosa körözött a szétnyíló ˝halálgömbben˝. Izgalomból a csütörtök esti előadáson sem volt hiány, de most olyat láttak a nézők, ami nem volt a produkcióban: az egyik motoros kirepült a gömbből, szirénázó mentő vitte kórházba – írta a kisalfold.hu.

Öt-hatszáz néző látta a Richter- cirkusz előadását, sokan közülük valóban a „halálgömb" miatt mentek el, mert ilyet máshol nem látni. Az, hogy hat motoros köröz egyszerre a gömbben, világrekord, hibázni egy másodpercre sem szabad.
 
A 23 éves Emanuel a Kisalföldnek elmondta, hogy a produkcióhoz szükséges alapozót oldotta fel az izzadsága, az pedig belefolyt a szemébe: „Ezzel már akkor gondok voltak, amikor öten voltunk a gömbben, aztán amikor hatan lettünk, s a gömb szétnyílt, egy másodpercnyi kihagyás elég volt. Kizuhantam."

„Ez egy olyan világrekord, amit minden nap újra és újra felállítanak a fiúk, a produkció pedig nagyon veszélyes, ez most bebizonyosodott. A gömb szétnyílt, Emanuel a lenti részben körözött a motorral, s talán egy pillanatra rosszul gyorsított" – tette hozzá a cirkusz vezetője Richter Flórián. A dél-amerikai csapat tagjai profik, nem hagynának ki egyetlen előadást sem: péntek kora délután a még sántikáló Emanuel már ismét motorra ült, mert aznap este ismét szerepelni akart a showban.

Az artista ugyanis saját felelősségére távozott péntek reggel a kórházból – az ellátásért hálás volt a magyar orvosoknak –, a kezelés összegét pedig ő maga fizette. „Tízéves korom óta csinálom ezt, most vagyok huszonhárom éves. A tizenhárom év alatt talán négy-öt balesetem volt, de ilyen súlyos egy sem" – tette még hozzá.

Richter Flórián elmondta, artistája mellkasa, lába és válla azért sérült meg; mert miután kizuhant a gömbből, egy oszlopnak csapódott. Szinte bizonyos, hogy nem repült volna egyébként sem a nézőtérig, de az oszlop miatt a manézs közepére esett, közel a gömbhöz. Egy ideig nem merték megmozdítani, de aztán a saját lábán ment a kiérkező mentőkhöz. Nagy tapsot kapott, de nyilvánvalóan a produkció nem erre a tapsra volt felépítve.
 
Végül még egy adalék, hogy el tudják képzelni magát az attrakciót: a gömb, amelyben hat motoros egyszerre cikázik, mindössze 4,5 méter átmérőjű...  Ugyanez a csapat tavaly még „csak" öt motorral körözött, az új világrekord már hat motor egyszerre a gömbben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.