Meggyilkolt futónő

Soroksári gyilkosság: bujkál az egyik szemtanú

Nem hajlandó felfedni kilétét, közvetítővel osztott meg információkat a rendőrséggel.

2018.03.12 11:55ma.hu

Még tavaly decemberben jelentkezett a Borsnál egy ember, aki a Telefontanú ingyenesen hívható, anonimitást garantáló számán osztott meg információkat a rendőrséggel. Ő azonban csak közvetítő volt, az információk, melyeket elmondott nem a saját élményei, hanem az ismerőse mondta el neki, aki nem akarja felfedni a kilétét még a rendőrök előtt sem.

A tanú egy fehér furgont látott a gyilkosság estéjén, mely keresztezhette a meggyilkolt futónő, Gyurik Krisztina útját. Elmondása szerint a furgonban három ember ült, akiket a környéken csak fatolvajként emlegetnek. Mivel fatolvajok, ezért valószínűleg kötözőzsineg is volt náluk, amivel megkötözhették a futónőt. A tanú felírta a furgon rendszámát.

A térfigyelő kamerák felvételei alapján az autó a gyilkosság estéjén nyolc óra körül az Oázis kertészet előtt haladt el a Vízisport utca felé, majd a Vízisport utcán ment tovább.

A cikk megjelenése után a rendőrség megkereste a telefontanút, ő azonban megígérte ismerősének, hogy nem adja ki. A gyilkos még nincs meg, így valószínűleg a tanúk sem érzik magukat biztonságban.

Mint ismeretes, Gyurik Krisztinát 2013. szeptember 25-én támadták meg kocogás közben. Összekötötték a kezeit, megerőszakolták és megölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.