Baleset

Buszmegállóból löktek egy kerekesszékest az útra Pécsen

A buszmegállóba érkező busz vezetőjének felhívására hagyták abba a sértett bántalmazását.

2018.03.11 17:16ma.hu

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat két férfi ellen, akik Pécsett, egy buszmegállóban, a járókelőkkel kötekedtek, illetve egy személyt bántalmaztak - írja a Pécsma.hu. A vádirat szerint a két elkövető – akik közül az egyik mozgássérült, kerekesszékhez kötött – 2017 novemberében, Pécsett, egy buszmegállóban, ittas állapotban, belekötöttek a buszra várakozó többi utasba.

Egy idő után egymással kerültek összetűzésbe, majd a tolószékben ülő férfit a társa a négysávos útra gurította úgy, hogy közben az országúton gépkocsik közlekedtek.

A buszmegállóban tartózkodó sértett a kerekesszékes férfi segítségére sietett, és visszatolta őt a járdára. Ekkor a mozgássérült férfi társa kiabálni kezdett a segítő férfival, majd több alkalommal ököllel fejen ütötte, lefejelte. Ennek ellenére a sértett további segítséget próbált nyújtani a mozgássérült férfinak, aki azonban a neki segítő férfi karját megragadta, magához rántotta, majd lefejelte. Ezt követően mindkét garázda bántalmazni kezdte a sértettet.

A vádlottak végül az időközben a buszmegállóba érkező busz vezetőjének felhívására hagyták abba a sértett bántalmazását.

A két férfi cselekménye a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint garázdaság vétségének megállapítására alkalmas.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.