Erőszak

Durván összevertek egy rabot egy budapesti börtön zuhanyzójában

Az elítélt azt állította, elesett a fürdőben, így keletkeztek sérülései.

2018.03.10 06:56ma.hu

Feljelentést tesz a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnoka a rendőrségen, miután felmerült annak gyanúja, hogy egy fogvatartott a társai bántalmazása miatt sérült meg súlyosan - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BvOP) kommunikációs főosztálya péntek este az MTI-vel.

Azt írták: a Budapesti Fegyház és Börtönben péntek reggel a szolgálatot ellátó biztonsági felügyelőnek feltűnt, hogy az egyik fogvatartott nem jött ki a fürdőhelyiségből, ezért azonnal ellenőrizte a helyiséget, ahol a 40 éves elítélt férfit sérülten találta meg.   

A fogvatartott elsődleges ellátását a börtön egészségügyi szolgálata haladéktalanul elvégezte, majd további vizsgálatok céljából a férfit a büntetés-végrehajtási intézet a legközelebbi kórházba szállította, ahol megállapították, hogy sérülései súlyosak, de nem életveszélyesek.  

"Bár az elítélt azt állította, elesett a fürdőben, így keletkeztek sérülései, az eset kapcsán felmerül a gyanúja annak, hogy a férfit fogvatartott társai bántalmazták, ezért a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnoka büntetőfeljelentést tesz az illetékes rendőrkapitányságon" - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.