Tragédia

50 ezres bírsággal megúszta a Dózsa György úti gázoló

Mégsem került előzetes letartóztatásba a Dózsa György úti baleset kapcsán gyanúsított M. Richárd.

2018.02.24 18:30ma.hu

A bíró nem a bíróságon, hanem a János kórházban mondta ki az ítéletet, M. Richárdot ugyanis hasi fájdalmakkal a délután folyamán be kellett vinni. A kórházat rendőrök lepték el.

M. Richárd csütörtökön megszegte a házi őrizet szabályait, ezért őrizetbe vették, ám az ügyészség hiába indítványozta az előzetes letartóztatást, a bíró nem tartotta indokoltnak.

A 24.hu-nak a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta, a két halálos áldozattal járó Dózsa György úti baleset okozásával gyanúsított M. Richárddal szemben 50 ezer forintos bírságot szabtak ki.

Fellebbeztek a döntés ellen.

Mint ismert, 2017. május 15-én súlyos baleset történt a XIII. kerületi Dózsa György úton. Egy Mercedes és egy Citroen ütközése után az egyik autó a közeli autóbuszmegállóba csapódott.

A baleset miatt egy 23 éves budapesti férfi még a helyszínen, egy 37 éves férfi a kórházba szállítását követően meghalt. Rajtuk kívül a balesetnek két súlyos és három könnyebb sérültje lett. M. Richárd, a Mercedest vezető férfi tavaly szeptember óta nyomkövetővel van házi őrizetben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.