Állatkínzás

Kegyetlen vérengzéshez használták a kutyákat Üllőn

Egy mocskos, de virágzó üzletág áldozatai lettek.

2018.02.18 14:07MTI

Súlyosan sérült, vérző kutyákhoz riasztották a Pest megyei ál­lat­védőrséget Üllőn. Az állatvédők kiderítették, Kendra és Asztor ugyanarról a helyről származik, sérüléseiket egymásnak okozták - írja a Borsonline.

Kendra sokkos állapotban, vérző szájjal és lábbal ténfergett az utcán, mikor rátaláltak. Nem sokkal később ismét riasztották az állatvédőket, hogy egy Kendrához hasonló, szintén rossz állapotban lévő eb kóborol ugyanazon a környéken. Asztor lesoványodva, sebes orral kóborolt.

Az állatvédőrség befogadta mindkettejüket. Asztor felépült, ám Kendra maradandó sérülésket szenvedett. Mint kiderült, mindkét állatot egy ismert internetes piactéren adták el. Egy férfi vette meg őket, aki hol Zoltánként, hol Lajosként mutatkozott be.

Sáfrány Ibolya, az állatvédőrség munkatársa szerint országos probléma, hogy az emberek felelőtlenül adják-veszik a kutyákat, akik könnyen válnak a kutyaviadal-szervezők prédájává.

"Nem tudom, hogy Asztort milyen céllal engedték rá Kendrára, de a kan majdnem végzett a szukával. A bull típusú kutyákat előszeretettel keresik a szaporítók és a viadaloztatók. Nálunk is rengeteg az érdeklődő, de mi csak ellenőrzött helyre adjuk át a kutyákat" – magyarázta Ibolya, aki a rendőrségen feljelentést tett az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.