Fegyverviselés

Légpisztolyt vitt a szombathelyi iskolába a 13 éves fiú és használta is azt

Rendőrök jártak az egyik szombathelyi általános iskolában, a szülők pedig hiába kérdezték az iskola vezetését, semmit nem tudhattak meg a történtekről.

2018.02.17 19:06ma.hu

Több szülő is jelezte az esetet a 112 Emergency Press-nek, így megkérdezték a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot az esetről, ahonnan részben megerősítették a szülők értesülését.

-Légpisztoly volt egy 13 éves fiúnál és a gyanú szerint azt használta az egyik oktatási intézmény területén, Szombathelyen 2018. február 16-án. Az esettel összefüggésben személyi sérülés nem történt. A Szombathelyi Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit - adott tájékoztatást dr. Kazmar Enikő rendőr őrnagy, a Vas MRFK sajtóreferense.

A 7,5J, vagy ez alatti energiájú légpisztoly engedély nélkül vásárolható 18 éves kor betöltése után, de kizárólag lőtéren, céllövöldében, vagy bekerített magánterületen használható.

Arról nincs információ, milyen pisztoly volt a diáknál, illetve, hogy kinek a légfegyverét vitte magával, de ezek az eszközök sokszor megtévesztésig hasonlítanak az éles lőfegyverekre, amivel komoly bajba sodorhatja magát az, aki tréfásnak szánt mozzanatként elővesz, vagy használ ilyen fegyvert.

Szombathelyen 2013. júniusában egy zavart férfi gázfegyverrel lőtt rá a megfékezésére kiérkezett rendőrökre, akik három lövéssel viszonozták a támadást, súlyosan megsebesítve a férfit. A rendőröknek sem idejük, sem lehetőségük nem volt ellenőrizni, hogy milyen fegyver van a támadónál. Magyarországon 2009-ben történt halálos áldozattal járó iskolai lövöldözés, Pécsen. Itt egy ember meghalt, három megsebesült, amikor egy zavart diák tüzet nyitott a társaira.

2016-ban apja tudta és beleegyezése nélkül vitt airsoft pisztolyt iskolába egy 8. osztályos fiú, akit az eset után eltanácsoltak az intézményből, ahova egy évvel korábban érkezett egy másik szombathelyi tanintézményből, miután onnan szintén mennie kellett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.