Meghalt egy fiatal rendőr

Mindkét rendőrautó szirénázhatott, így történhetett a tragédia

Nem biztos, hogy hallották egymást a kereszteződésbe érve.

2018.02.17 12:28ma.hu

Két rendőrautó ütközött csütörtök éjjel Budapesten, a balesetben egy fiatal rendőr életét vesztette. Péntek délelőtt az újpesti kapitányság épületénél gyertyagyújtással emlékeztek az éjszaka során, szolgálatteljesítés közben, balesetben elhunyt rendőr kollégára. A balesetben további három ember megsérült.

A rendőrség pénteki közleménye szerint a két rendőrautó eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze nem sokkal éjfél előtt a Fóti út és a Leiningen Károly utca kereszteződésében.

A Blikk úgy értesült, hogy az elhunyt rendőr, Mátyás Tamás Balázs utasként ült a kocsiban, mely az ütközés után kidöntött egy jelzőlámpát, majd egy kerítésbe fúródott. A lap szerint mindkét rendőrautót ugyanarra a címre risztották, így nem kizárt, hogy mindketten megkülönböztető jelzést használtak. Így értek a kereszteződésbe és elkpzelhető, hogy pont a saját szirénájuktól nem hallották egymást. A hatóságok ezt nem erősítették meg, de a lap emlékeztet rá, hogy ilyen esetben a megkülönböztető jelzést használó autók egyenrangúnak számítanak, a közlekedési lámpa, tábla dönt arról, melyiknek van elsőbbsége.

Úgy tudni, a XV. kerületi járőröknek zöld lámpájuk volt, IV. kerületi kollégáiknak viszont piros.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.