Baleset

Metróbaleset: speciálisan képzett szakemberek hibáztak

Emberi mulasztás miatt üzemi baleset történt a kettes metró vonalán, a Blaha Lujza téri megálló közelében, múlt héten szerdán.

2018.02.12 06:24ma.hu

Komoly fejtörést okoz a BKV-nak a szerdai metróbaleset. A belső vizsgálattól függően ugyanis elképzelhető, hogy ki kell rúgni az ütközést okozó szakmebereket - írja a Blikk.

Ami gond, hogy nem terem ilyen speciálisan képzett munkaerő minden fán, a kis mozdonyhoz, amivel az alagútban a kisebb karbantartásokat és biztonsági ellenőrzéseket végezik ugyanis speciális képzés és vizsga kell.

A rendőrségi nyomozás és a fegyelmi vizsgálat végéig így sem dolgozhatnak a balesetet okozó vonatvezetők, helyettesítésüket túlórával, illetve a szabadságok rovására tudják átmenetileg most megoldani.

Mint ahogya narról a ma.hu is beszámolt, az Astoria és a Blaha Lujza tér között két karbantartást végző szerelvény rohant egymásba.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.