Közlekedés

Újabb baleset történt a 2-es metró vonalán

Baleset miatt nem jár a 2-es metró a Deák tér és a Déli pályaudvar között.

2018.02.08 07:46ma.hu

Kisdi Máté, a Budapesti Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek csütörtökön reggel elmondta: a Déli pályaudvar felé tartó vágányon ütött el egy középkorú nőt a szerelvény, a sérültet a tűzoltók emelték ki a metrókocsi alól.

A BKK a pótlóbuszok mellett a 4-6-os villamos, az M3-as metró és a 9-es autóbusz igénybevételét, illetve alternatív eljutási lehetőségként még a 17-es, az 56-os, az 59-es, a 61-es villamost, valamint a 15-ös, a 115-ös, a 39-es és a 105-ös autóbuszt ajánlja az utazóknak.

Mint ismeretes, szerdán hajnalban két üzemi szerelvény ütközött össze az Astoria és a Blaha Lujza tér között. A balesetben egy ember könnyebben megsérült. A két szerelvényt láng-vágóval kellett szétszedni. Az ügyben a rendőrség is nyomoz, két embert állítottak elő, ezen kívül a Közelekedés-biztonsági Szervezet is vizsgálatot folytat.

FRISS: Ismét teljes vonalon közlekedik a 2-es metró

Csütörtök reggel az M2 vonalán a Széll Kálmán téren 6.12 órakor – sajnálatos módon, egy ismeretlen okból a Déli pályaudvar felé vezető vágányok közé került - személyt elgázolt a szerelvény. A baleset körülményeit vizsgáljuk. A metró leállítása alatt pótlóbuszok szállították az utasokat a Deák tér és a Széll Kálmán tér között. A szükséges helyszíni vizsgálatok lezárását követően 7.20-kor megindult a forgalom, így újra a teljes vonalon közlekedik az M2.

"Ezúton is hangsúlyozzuk - amint a leírtakból is látszik - , hogy semmilyen összefüggés nincs a tegnap reggeli szolgálati vonatokkal történt eset és a ma reggeli baleset között" - tájékoztatta a ma.hu-t a BKV Zrt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.