Bűnügy

Pszichoaktív anyagot árultak: egy 72 éves orvos ellen is eljárás indult

Öt ember, köztük egy 72 éves orvos ellen indult eljárás a Nógrád megyei Szécsényben azt követően, hogy bódító hatású, új pszichoaktív anyagot értékesítettek a környéken.

2018.02.01 04:05ma.hu

A gyanú szerint egy fiatal nő kérte meg az orvost, hogy másoktól megszerzett adatok alapján írjon fel gyógyszereket, amiket utána egy új kristályos anyaggá vegyítve hoztak forgalomba. Az ügyben négy embert őrizetbe vettek, a fiatal nő szabadlábon védekezik - írja az atv.hu.

Tavaly ősszel egy ellenőrzésen találtak a társaság egyik tagjának autójában majdnem négy dekányi kristályos anyagot. Kiderült, hogy az új összetételű anyagot akkor vitte egy ismerősének, aki azt értékesíteni akarta. Miután lebuktak derült ki, hogy egy 28 éves nő volt, aki egy ismerőse által megszerzett személyes adatokkal keresett meg egy idős orvost, hogy írjon fel recepteket.

Nágel Tamás megyei rendőrségi szóvivő azt mondta: A 72 éves férfi a személyes adatok alapján több orvosi vényt állított ki, majd a nyilvántartásban rendelésen megjelentként tüntette fel a személyeket. Ezzel megsértve a közhiteles adatok valódiságához fűződő érdeket. A 72 éves orvos ezt követően a bódító hatású gyógyszerekről kiállított vényeket visszaadta a 28 éves nő részére abból a célból, hogy azt mások felhasználhassák.

A kiváltott gyógyszereket felhasználva készülhetett az új összetételű, bódító hatású szer, amelyet a piacra dobtak. A nógrádi kisvárosban sokan hallottak az esetről, mindenkit meglepett az, ami történt.

A kábítószer terjesztésével foglalkozó társaság tagjait a rendőrök őrizetbe vették és csak a recepteket szállító fiatal nőt engedték el a kihallgatása után. Ő szabad lábon védekezik, a többiek, köztük a 72 éves orvos letartóztatásáról csütörtökön dönt a bíróság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.