Bántalmazás

Halálra verte zárkatársát egy 17 éves a szirmabesenyői börtönben

Halálra verte zárkatársát egy 17 éves fiú a szirmabesenyői fiatalkorúak börtönében.

2018.01.31 10:50ma.hu

A vádlott férfi 2017 februárjában előzetes letartóztatásban volt a bv. intézetben. Vele egy zárkában helyezték el a szintén letartóztatott, 17 éves sértett fiút. A vádlott azonnal rászállt a nála gyengébb testalkatú sértettre és az esti órákban verekedést kezdeményezett vele - írja közleményében az ügyészség.

A sértett ebbe nem akart belemenni, de végül kiállt a vádlott ellen. Két zárkaellenőrzés közti időben a vádlott ennek során több alkalommal ököllel fejen ütötte a sértettet, majd a földre kerülő fiú fejébe többször belerúgott. A bántalmazás során a sértett többször elvesztette eszméletét, de a vádlott mindig fellocsolta vízzel, majd folytatta a verést.

A cselekmény után a sértett felmászott az ágyára aludni. Reggelre kómába esett. Kórházba szállították, de a bántalmazás következtében kialakult koponya és agysérülés következtében, anélkül hogy eszméletét visszanyerte volna, két hónap múlva meghalt. Halálát a vádlotti ütések és rúgások okozták.

Az időközben rablások miatt jogerősen hét év börtönre ítélt vádlottal szemben a B.A.Z. Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt fiatalkorúak börtönbüntetését és közügyektől eltiltást indítványozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.