Tragédia

Meghalt egy magyar munkás a komáromi Duna-híd építésénél

A tragédia után kiderült, hogy a kivitelező számos biztonsági előírást megszegett.

2018.01.26 13:34ma.hu

Új Duna-híd épül Komáromnál. A projekt határon átívelő, ennek ellenére kizárólag magyarországiak dolgoznak rajta. Az építkezésen meghalt egy munkás, ezután pedig kiderült, hogy a kivitelező számos munkabiztonsági előírást megszegett - írja a bumm.sk.

Nem voltak leföldelve az építkezésen található unimó bódék, hibás volt a villanyvezetékek érintésvédelme, nem voltak lefedve az építkezésen található árkok – hogy megakadályozzák az ott tartózkodó személyek beleesését –, hiányoztak az építkezésről a mentőkészülékek – tájékoztatta a szlovák JOJ tévét Róbert Bulla, a Nyitrai Munkabiztonsági Felügyelőség igazgatója.

A feltárt hiányosságok miatt egy szlovákiai cégre 200 ezer euróig terjedő bírságot rónának ki. A kerítés mögött azonban ez nem érvényes. Ennek az az oka, hogy magyarországi vállalatról van szó, amely a körülkerített területen magyarországi munkásokat alkalmaz, és még a beszállítók között sem akadnak szlovák cégek. "Az európai jog értelmében – amely felülírja a mi hazai jogszabályainkat – erre az építési területre a magyarországi jogi előírások vonatkoznak" – tette hozzá Bulla.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.