Tragédia

Ipari mennyiségben gyártotta a Szerepen mérgező alkoholt egy debreceni férfi

A férfi metilalkoholból és aromákból pancsolta az italokat, a NAV is vizsgálatot indított ellene.

2017.12.22 09:10ma.hu

Teljes szeszgyára volt annak a férfinak, akinek a mérgező alkoholos italától a héten 21-en mérgeződtek meg - adta hírül az RTL Klub Híradó.

Mint arról beszámoltunk, Szerepen 21-en kerültek kórházba mérgező italtól, köztük gyerekek is. Egy 47 éves debreceni férfit a rendőrség őrizetbe vett gyanúsítottként az ügyben. 

Az RTL Klub most arról számolt be, a mérgező italt egy romos viskóban állították elő Nagycserén egy omladozó tanyán. A tanyán műanyag hordókat találtak metilalkohollal tele, valamint kimosott üvegeket és házilag nyomtatott címkéket.

A gyártó valószínűleg a kukából szedte össze a márkás italok üvegeit, amiket kimosott, majd alkohol, aromák és metilalkohol keverékével töltötte meg őket. Ezután rájuk tette a házilag nyomtatott címkéket, a kupakokra pedig azt írták: "Duty Free Shop", mintha vámmentesen hozta volna be az italokat.

A tanyán, ahol egyébként nem lakott senki, csak bérelték, mintegy 200 litert találtak a pancsolt italokból, értékük mintegy 1 millió forint. A szeszfőzdét a rendőrök találták meg, az őrizetbe vett férfit foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétséggel gyanúsítják.

A férfi a rendőröknek nem tagadott, elmondása szerint néhány hónapja készíti az "italt", és 2000 forintot kért egy literért. Mivel az italokat úgy árulta, hogy nem volt rajtuk zárjegy, se semmi, ezért a NAV is vizsgálatot indított az ügyben.

Az italból Debrecenbe is került, a rendőrök pedig azt kérik, hogy senki ne igyon zárjegy nélküli italt, mert lehet, hogy a mérgezett szerről van szó.

A megmérgeződött emberek közül a gyerekeket már hazaengedték, többen saját felelősségükre távoztak, egy 18 és egy 48 éves nő viszont továbbra is kórházban van, gépekkel tartják őket életben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.