Állatkínzás

Majdnem szétkapták a nyugdíjas bácsit emiatt a fotó miatt

Futótűzként terjedt a fotó a kutyát húzó autóról, a Szurkolók az állatkínzás ellen csapata le is vonult a tetthelyre.

2017.12.20 06:14ma.hu

Futótűzként terjedt az alábbi felvétel a közösségi oldalakon, minden megosztó további megosztásra buzdított, nagymértékű harag gerjedt az emberekben, sokan a rendszám alapján a sofőr megkínzását követelték.

Valóban döbbenetes a kocsi mögé kötött állat látványa, itt írtunk egy esetről, amikor a nő több kereszteződésen át húzza az állatot maga után. Ez nem csak balesetveszélyes, hanem az állat számára is büntetés.

Elindultak megkeresni a tulajt

"Újpesti különítményünk a hír hallatán kocsiba ült, és baráti beszélgetésre indult a kutyáját kocsija után kötő személlyel" - írta a Szurkolók az állatkínzás ellen csoport a Facebookon.

"Az álhírekkel ellentétben - miszerint már meg is ölte - a kutyus(ok) szerencsére jól van(nak)! A dolog túlságosan fel lett fújva a valósághoz képest, mi ehhez mérten készültünk, de a baj nem volt akkora mint amire számítottunk" - posztolták.

A Szurkolók az állatkínzás ellen csoport a félreértések elkerülése végett tisztázta a pontos esetet: "Egy idős házaspár a kutya gazdája, a bácsi gerincsérves és nem nagyon tud járni.A kutya elszökött, Ő utána ment és mivel nem száll be az autóba, a bácsi sétálni nem tud, ezért kötötte a kocsira, de körülbelül 200métert tett meg így lépésben haladva, nem vonszolta!Jól vannak tartva a kutyái, megfelelő ellátásban részesülnek, szalmázott házakban alszanak! Figyelmeztetve lett hatóságok által is!Ezúton is megkérnénk mindenkit, hogy a bejelentéseket és posztolásokat megelőzően, győződjenek meg az információk valóságtartalmáról és minden körülményről, mert lehet, hogy egy valóban súlyos esettől veszik el az esélyt a megmentésre!"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.