Tragédia

Mielőtt végzett ma­gával és feleségével, felhívott egy állatmenhelyet, hogy másnap vigyék el a kutyájukat

Megkérte őket, ne altassák el az állatot, majd végzett mindkettőjükkel.

2017.12.19 08:10ma.hu

Rejtélyes haláleset rázta meg a Pest megyei kisközség, Dány lakóit. Az egykori rendőrt, H. Istvánt és feleségét holtan találták, mindkettőjükkel fejlövés végzett. Jól megtervezett, közös öngyilkosság állhat a tragédia hátterében? A helyiek erre gyanakszanak - írja a Bors.

Az asszony az ágyban fe­küdt, egy takaróval letakarva, István pedig a fotelban ült. Így találtak rájuk. A pisztoly a földön hevert – mondta lapnak a közelben lakó Tibor.

A Bors információi szerint H. István csütörtök este értesítette a mentőket, hogy a felesége meghalt. Azt nem mondta, mi történt vele. Amikor az ügyeletes orvos és a mentősök a helyszínre értek, nem tudtak bemenni, ezért a rendőrök se­gítségét kérték. Csak a be­járati kaput kellett leemelniük, az ajtót nyitva találták.

A falubeliek szerint a há­zaspár a nél­külözéstől és a betegségektől so­kat szenvedett, hitét vesztett emberek tragédiája rajzolódik ki a háttérben.

Az asszony borzasztó kínokat élt át mindennap. Gyógyíthatatlan betegsége hatalmas fájdalmakkal járt, emiatt morfiumtapaszt kellett hordania. Szinte alig tudott mozogni, de többször is mondták, hogy a kezelésekre már nem futotta volna nekik – tudták meg egy másik helybélitől.

A házaspár leghűségesebb társa a kutya volt, akiről István még a drámai percekben is gondoskodott. Mielőtt végzett ma­gával, felhívott egy állatmenhelyet, hogy másnap vigyék el a jószágot, és megkérte őket, ne altassák el.

A lap megkeresésére a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: megállapították, hogy a 66 éves férfi önkezével vetett véget az éle­tének. Ugyanakkor az a rendőrség gyanúja, hogy felesége halálát idegenkezűség okozhatta, így emberölés miatt folyik nyomozás.

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.suicidprevencio.hu oldalt!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.