Ünnep

Páncélozott harci járművek is védik a vásározók biztonságát

Megerősítette a legnagyobb tömegeket vonzó karácsonyi vásárok védelmét a magyar rendőrség.

2017.12.17 20:02ma.hu

Vasárnaptól a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei is részt vesznek a rendezvények biztosításában. Hajnalban TEK felirattal ellátott, páncélozott harcjárművek érkeztek az adventi vásárokhoz, így például a budapesti Vörörmarty térre és a Szent István Bazilikához.

A készenléti rendőrök és katonák mellett mától mindkét helyen a TEK állig felfegyverzett munkatársai is vigyáznak a vásárok látogatóinak biztonságára.

Az M1 tudósítója elmondta, a megerősített rendőri jelenlét a belügyminiszter döntése nyomán jött létre. Az intézkedés célja az erődemonstráció, amivel részben a lakosság biztonságérzetét szeretnék fenntartani a jelenlegi szinten. A terrorfenyegetettség azonban nem növekedett, de bíznak abban, hogy a potenciális bűnözőket is sikerült elriasztani a megerősített jelenléttel.

A TEK páncélozott harcjárműve egyfajta turistalátványosság is lett, így tehát elmondható, hogy a turisták sincsenek hozzászokva hazájukban az ilyenfajta rendőri jelenléthez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.