Tragédia

Olaszliszkai tragédia: kártérítés nincs, az elkövetők lassan mind szabadlábra kerülnek

Még mindig nem kapott egy fillért sem a megölt tanár családja, az ügyvéd szerint a kártérítés azért marad el, mert az elkövetők gyakorlatilag vagyontalanok.

2017.12.07 07:39ma.hu
hirdetés

Még mindig nem kapott egy fillért sem a 2010-ben számukra megítélt 46 millió forintos kártérítésből az olaszliszkai lincselés áldozatának családja – írja a Blikk.

Mint ismeretes, 2006 októberében a szabályosan közlekedő Szögi Lajos kocsija előtt átszaladt, majd az árokparton elesett egy 11 éves kislány. Amikor Szögi megállt, hogy megnézze, nem esett-e baja, a gyerek rokonai, ismerősei rátámadtak, és a pedagógust két kislánya szeme láttára agyonverték.

A család ügyvédje azt mondta a lapnak, hogy a kártérítés azért marad el, mert az olaszliszkai elkövetők gyakorlatilag vagyontalanok. Az elkövetők közül egyébként ketten már szabadlábon vannak, ketten pedig - ha kedvezményt kapnak - nemsokára letöltik a büntetésüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.