Baleset

Robbanás a székesfehérvári városházán - fotók

Az épületet a tűzoltók kiérkezése előtt kiürítették.

2017.12.01 16:53ma.hu

Mint arról a ma.hu is beszámolt, kisebb erejű robbanás történt péntek délelőtt a székesfehérvári polgármesteri hivatal pincéjében - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

Üvegcserepek és megrongálódott világítótestek a székesfehérvári polgármesteri hivatalban (Fotók: MTI/Mónus Márton)

A műszaki mentést és felderítést végző helyi hivatásos tűzoltók, a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint az áramszolgáltató szakemberei az elsődleges helyszíni vizsgálatok alapján megállapították, hogy a hivatal két épületét elválasztó utca alatt futó kábelekben keletkezett elektromos robbanás és kisebb tűz

Az áramszolgáltató szakemberei a székesfehérvári polgármesteri hivatal két épületét elválasztó utcában

A légnyomás és a füst a csővezetéken át jutott el a polgármesteri hivatalba. A káreset keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás során tárja fel a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A helyszínen beavatkozó tűzoltók átvizsgálták és átszellőztették a füsttel telítődött helyiségeket.

Rendőrök a székesfehérvári polgármesteri hivatal bejáratánál

A tűzoltók kiérkezése előtt 280 embert hagyta el a polgármesteri hivatal épületét, az eset során senki nem sérült meg.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.