HIba

Egy miskolci gyógyszerész kúpkészítés közben valószínűleg felcserélt két hatóanyagot

Eljárás indult a gyerekeket kórházba juttató kúp miatt Miskolcon.

2017.11.30 10:32MTI

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indult eljárás abban az ügyben, amelynek során több gyermek kórházba került, miután egy miskolci gyógyszerész kúpkészítés közben valószínűleg felcserélt két hatóanyagot - közölte Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr Főkapitányság szóvivője csütörtökön.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szerdán tudatta, hogy a rendőrséghez fordultak az ügyben. Mivel a vizsgálat tart, a rendőrség további információkat nem közölt. Az ellenőrzés lezárultáig az OGYÉI felfüggesztette a patika működési engedélyét.

Az intézetnek arról tettek bejelentést, hogy egy gyógyszer nem várt, minőségi hibára utaló tüneteket okozott. A laborvizsgálatok és az adatok elemzése alapján az országos tiszti főgyógyszerész visszakérette az összes érintett betegtől és a patikából a még fel nem használt kúpot, amely olyan tüneteket okozott, hogy emiatt több gyerek kórházi ellátásra szorult. A patika együttműködött a hatóság munkatársaival, az érintett gyógyszerész elismerte felelősségét. A gyerekek már hazamehettek a kórházból, maradandó egészségkárosodást nem szenvedtek - írták.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.