Vicc?

Az áramszolgáltató nevében is érkezhet hívás a rejtélyes +36 50-es számról!

Országszerte számos visszaélés-gyanús telefonhívásokat észleltek, a Tiszántúlon és a Dunántúlon is, erre figyelmeztet mindenkit az E.ON áramszolgáltató vállalat.

2017.11.28 20:34ma.hu

Mint ahogyan arról a ma.hu is beszámolt, újabban sokan kapnak hívást +36 50-es előhívójú telefonszámról. Mint kiderült, az elmúlt napokban több olyan jelzés is érkezett az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. és az E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató Zrt. felhasználói részéről, hogy ismeretlenek a vállalat képviseletében eljáró személynek kiadva magukat, fenyegető és minősíthetetlen hangnemű üzenetekkel keresik meg a felhasználókat.

Az E.ON fokozott óvatosságra hívja fel felhasználóit a visszaélés-gyanús, +36/60-as és +36/50-es kezdetű hívószámokról érkező megkeresések esetén. A telefonálók többnyire záró-pecsét hiányára vagy szabálytalan vételezésre hivatkozva jelentkeztek a hívott feleknél és kötbér-érvényesítést, illetve kikapcsolást helyeztek kilátásba. A megkeresések +36-60-as és +36/50-es előhívószámú telefonszámokról érkeztek.

A vállalatcsoport azonnali vizsgálatot indított, melynek keretében leellenőrizték és megállapították, hogy az adott felhasználóknál nem volt szabálytalan vételezés vagy folyamatban lévő vizsgálat, a megjelölt felhasználási helyeket rendben találták. A vállalatcsoport ezúton hívja fel a lakosság figyelmét, hogy a +36/60-as és +36/50-es kezdetű hívószámokról érkező telefonos megkeresések nem az E.ON részéről történnek.

Fokozott óvatosságra inti a felhasználókat, felhívva a figyelmet arra, hogy az ilyen jellegű hívásokban személyes, illetve felhasználási hellyel kapcsolatos adataikat kérésre se adják meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.