Tűzszerészek

Világháborús robbanótestet találtak a hegyeshalmi pályaudvar közelében

A honvédségi tűzszerészek és a rendőrök biztosítják a helyszínt.

2017.11.21 14:59MTI

A hegyeshalmi pályaudvar közelében került elő egy világháborús robbanótest kedden délután - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.

Markovics Zita elmondta, a vasúti közlekedés jelenleg zavartalan a honvédségi tűzszerészek és a rendőrök biztosítják a helyszínt. A hegyeshalmi vasúti átkelő - ahol nemzetközi vonatforgalom is van - forgalma este fél 11-kor áll le. Ezért a robbanótest azonosítását este 11 óra után kezdik meg a tűzszerészek.

A kommunikációs tiszt azt mondta: a robbanótestnek csak egy része látszik ki a földből, de feltehetőleg egy amerikai gyártmányú 250 kilogrammos bomba került elő vágányépítési munkálatok közben. A helyszínen találtak még három gyakoroló kézigránátot is, ezeket a tűzszerészek már elvitték - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.