Mérgezés

Kilencen szenvedtek klórgázmérgezést egy nyíregyházi uszodában

A helyszínre riasztott tűzoltók teljes légzésvédelmi felszerelésben három embert mentettek ki az épületből, a többieknek sikerült saját erejükből kimenekülni.

2017.11.21 12:09MTI
MTI/Taipusz Attila

Kilencen szenvedtek klórgázmérgezést az egyik nyíregyházi uszodában kedd délelőtt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel.

Korcsmáros Ferenc, az Országos Mentőszolgálat regionális orvos-igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta, a mentők két embert közepesen súlyos, hetet pedig enyhe fokú mérgezéssel szállítottak be a nyíregyházi kórház sürgősségi betegellátó központjába.

Dóka Imre, a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta, a Sóstói úton fekvő közintézmény uszodájának egyik helyiségében hypót és kénsavat öntöttek össze, ekkor szabadult fel a mérgező gáz. Az MTI információi szerint a Nyíregyházi Egyetem területén, a Bessenyei Hotel mellett lévő uszodában történt a baleset.

A helyszínre riasztott tűzoltók teljes légzésvédelmi felszerelésben három embert mentettek ki az épületből, a többieknek sikerült saját erejükből kimenekülni.

A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végez az uszoda területén - tette hozzá a szóvivő.

MTI/Taipusz Attila


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.