Állati

Csapdába esett hódokat mentettek ki a csatornából Budapesten

Rossz irányba menekültek.

2017.11.07 08:38ma.hu
Képünk illusztráció

Két nagyméretű hódot mentettek ki épségben egy felújításra előkészített csatornából Budapesten - közölte Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM).

A két, egyenként csaknem 20 kilogrammos állat rossz irányba menekült, amikor megkezdődött a ferencvárosi szivattyútelepről a Dunába vezető, nyolc méter mélyen húzódó záporvízcsatorna felújítása, ezért már nem tudtak önállóan eljutni a folyóig.

A szorult helyzetbe került védett állatokat a felújítást kivitelező cég munkatársai fedezték fel, majd az FCSM a Fővárosi Állat- és Növénykerttől, valamint a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságától kért segítséget a hódok gyors és szakszerű kimenekítéséhez.

Az eddigre szinte teljesen víztelenített, sötét csatornába leereszkedő szakemberek rövid időre injekcióval kábították el a hódokat, majd zsákban, biztonságban a felszínre húzták őket. Miután mindkettő egészségesnek bizonyult, a nemzeti park munkatársai elszállították, és egy Duna-parti ártéri erdőben visszaeresztették a természetbe az állatokat - olvasható a közleményben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.