Veszély

Majdnem felrobbant egy budapesti óvoda - harckocsiaknát találtak az udvaron

Két tízemeletes lakóházat is kiürítenek.

2017.11.01 11:54MTI
Képünk illusztráció

Kiürítenek két tízemeletes lakóházat a főváros XI. kerületében, a környező utcákat pedig lezárják, mert egy harckocsiaknát találtak fakivágási munkák közben - közölte a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a Bogdánfy út-Bogdánfy utca-Irinyi József utca által határolt területen lévő épületeket érinti a zárás.

Az aknát a Lágymányosi Óvoda udvarán találtak még kedd délután, a robbanótestet az éjszaka folyamán rendőrök őrizték.

A lakóházak kiürítése után a tűzszerészek a megfelelő óvintézkedések mellett kezdik meg az akna kiemelését - közölte a minisztérium.

FRISS: Honvédelem-tűzszerészek

Elszállították a fővárosi óvoda udvarán talált harckocsi-elhárító aknát Kiemelték és elszállították a főváros XI. kerületében, a Lágymányosi Óvoda udvarán talált harckocsi-elhárító aknát a tűzszerészek, a kiürített házak lakói visszatérhettek otthonukba - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtóosztálya szerda délután az MTI-vel.

Az aknát az óvoda udvarán még kedd délután találták egy fa kivágása közben, a robbanótestet az éjszaka folyamán rendőrök őrizték.

Az akna kiemelésének idejére két tízemeletes lakóházat kiürítettek, a környező utcákat pedig lezárták.

A zárás a Bogdánfy út-Bogdánfy utca-Irinyi József utca által határolt területen lévő épületeket érintette.

A HM közleménye szerint szerdán kora délután kiemelték a szovjet TM 46 harckocsi-elhárító aknát és megsemmisítésre elszállították, 130 lakó visszatérhetett otthonába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.