Drogcsempészet

Rekord mennyiségű heroint foglaltak le Tompán

Az útlevelet ellenőrző rendőrnek feltűnt a két férfi gyanús viselkedése, ezért az autó teljes átvizsgálása mellett döntött.

2017.10.28 08:43MTI

Rekord mennyiségű, 10,7 kilogramm heroint foglalt le a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a tompai határátkelőnél, a kábítószer feketepiaci értéke 160 millió forint körüli - közölte szombaton a rendőrség a police.hu honlapon.

A közlés szerint két albán férfi jelentkezett belépésre egy Volkswagennel még csütörtök éjjel 3 órakor. Az útlevelet ellenőrző rendőrnek feltűnt a két férfi gyanús viselkedése, ezért az autó teljes átvizsgálása mellett döntött.

Kiderült, hogy az alvázon a nyitott kardánalagutat behegesztették. A rejtekhelyről 20 darab, összesen 10,7 kilogramm súlyú csomag került elő, amelyekben barna por volt. Az anyag a helyszínen elvégzett gyorsteszt, valamint az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint heroin, amelynek feketepiaci értéke körülbelül 160 millió forint.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta, bár a végleges szakértői véleményre még várni kell, de az már most kijelenthető, hogy az elmúlt évek legnagyobb heroinfogásáról van szó.

A két férfit a rendőrök őrizetbe vették, kihallgatták, majd kezdeményezték előzetes letartóztatásba helyezésüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.