Vendégszeretet

52 ezer helyett 1 030 733 forintot számláztak egy belvárosi szórakozóhelyen - videó

5 személyt őrizetbe is vettek.

2017.10.20 17:58ma.hu


A rendőrség felszámolt egy szórakozóhelyet a Belvárosban, ahol 21 alkalmazottat elfogtak és közülük 5 személyt őrizetbe is vettek. A nyomozók az ellenőrzés előtt kiderítették, hogy a vasárnap és csütörtök közötti időszakban az V. kerületi szórakozóhelyen négy külföldi férfitől több mint 2,5 millió forintot csaltak ki – írja a Police.hu.
Előfordult olyan eset, hogy egy vendég a valós 52 360 forintos fogyasztása helyett, 1 030 733 forintot fizetett, vagy olyan, hogy az alkalmazottak elkábították a vendéget, és amikor a férfi elaludt, elvették a mobilját, valamint a pénztárcáját a benne lévő készpénzzel együtt.

A rendőrség csütörtök éjszaka ellenőrizte a szórakozóhelyet, amivel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy ott az ott dolgozók az elmúlt időszakban több alkalommal is túlszámláztak. A rendőrök a szórakozóhelyen 15 lengyel és 6 magyar állampolgárt fogtak el, majd a kerületi rendőrkapitányságra előállították és csalás gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága az elfogott személyekkel szemben üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmény miatt indított eljárást, akik közül három lengyel nőt és két magyar férfit őrizetbe vettek, valamint előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.