Gyilkosság

Előzetesben vannak a kegyetlen zsámboki gyilkosok

A bedrogozott, ittas férfi társával együtt vascsővel vert halálra egy idős zsámboki asszonyt.

2017.10.18 08:14MTI

A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett annak a férfinak - és fiatalkorú társának - az előzetes letartóztatására, aki vascsővel vert halálra egy magatehetetlen idős asszonyt a Pest megyei Zsámbokon - közölte az MTI-vel Szabó Ferenc főügyész. A police.hu tájékoztatása szerint a Budakörnyéki Járásbíróság még aznap, kedden elrendelte a 24 éves encsi férfi és a hernádnémeti fiatalkorú fiú előzetes letartóztatását, így már mindketten rács mögött vannak.

A főügyész közleménye szerint a 88 éves asszony Zsámbokon élt és rendszeres ápolásra szorult. A szomszédban élő családja gondozta, de éjszaka az idős asszony egyedül tartózkodott a házában.

A gyanúsítottként elfogott két férfi vendégmunkásként lakott Zsámbokon egy családi házban, ahol október 14-én az esti órákban az egyik férfi a szállásukon pálinkát, bort, sört, és kábító hatású anyagot fogyasztott és másnapra, október 15-ére virradóan elindult a faluba, eközben egy ablakon keresztül bemászott az idős nő házába.

A közlemény szerint a férfi az ágyban fekvő asszonyt egy vascsővel olyan súlyosan bántalmazta, hogy a nő a helyszínen életét vesztette. A kora reggeli órákban a férfi elmondta munkatársának, egy fiatal férfinak a történteket, hogy megölt egy nőt, aki a szennyezett ruhát és cipőt a kályhában el akarta égetni, de mivel nem volt nála tűzgyújtó eszköz, nem tudta megsemmisíteni a bizonyítékokat.

A főügyész közlése szerint a nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsított férfi esetében tartani lehetett attól, hogy megszökik. Az ő és az emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolás bűntettével gyanúsított társa esetében is fennállt annak a veszélye, hogy újabb bűncselekményt követnének el. Ezért a Pest Megyei Főügyészség mindkét gyanúsított előzetes letartóztatására tett indítványt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.