Tragédia

Halálos balesetet okozott, majd mindannyian elmenekültek

Őrizetbe vették a rendőrök azt a fiatal férfit, aki halálra gázolt egy közúti balesetet szenvedett férfit Izsófalván, majd a gázolást követően segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. Az ügynek további öt gyanúsítottja is van, akik a szerencsétlenül járt férfi, illetve a gázoló utasai voltak, de ők is mindannyian sorsára hagyták az illetőt.

2017.10.15 19:01ma.hu

A rendőrségre szombaton hajnalban érkezett bejelentés arról, hogy 4 óra körül a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Izsófalván közlekedési baleset történt. A járőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol az út melletti árokban egy felborult személyautót, az úttesten pedig egy, már élettelen férfit találtak. Az eljárás során megállapították, hogy a férfi az autójával haladt, amikor valami miatt elvesztette felette az uralmat, lesodródott az úttestről és felborult. Ennek során - mivel a biztonsági övet nem használta - a járműből kizuhant az úttestre. A baleset után néhány másodperccel érkezett a helyszínre egy másik autó, amelynek 21 éves vezetője elütötte az úttesten lévő férfit, majd megállás nélkül továbbhaladt. Néhány száz méter után - a gázolásból eredő műszaki hiba miatt - az autó megállt, de a vezető ekkor sem nyújtott segítséget a sérültnek, hanem elhagyta a helyszínt. A rendőrök a későbbiek folyamán azt is megállapították, hogy az elhunyt által vezetett járműben egy, míg a megállás nélkül továbbhaladó autóban négy utas volt, akik szintén segítségnyújtás nélkül hagyták el a helyszínt. A rendőrök az öt utast segítségnyújtás elmulasztásának vétsége, míg a sértettet elgázoló autó vezetőjét segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként, továbbá az utóbbi gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe is vették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.