Baleset

Ammónia szivárgott egy váci üzemben

Egy embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak.

2017.10.09 07:44MTI

Műszaki meghibásodás miatt ammónia szivárgott egy váci üzem kompresszorházában, egy embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel vasárnap.

Csámpai Attila elmondta, hogy a hűtéssel foglalkozó üzem 50 négyzetméteres kompresszorházában mintegy 5 kilogramm ammónia került a levegőbe. Hozzátette, hogy a váci tűzoltók speciális védőruhában behatoltak a helyiségbe és biztonsági zónát alakítottak ki, valamint tolórekeszekkel elzárták a helyiséget.

Az érintett területről 26 embert mentettek ki, akik közül egyet, a gépmestert könnyebb sérülésekkel megfigyelésre kórházba szállítottak. A kiszabadult ammóniát vízzel hígították és jelenleg vizsgálják, hogy került-e a kiszivárgott gázból a levegőbe. További lakosságvédelmi intézkedésekre nem volt szükség - fűzte hozzá Csámpai Attila.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.