Kékfény

Figyelem, őket ellenőrzi a rendőrség a héten!

Az akció hétfőn kezdődik és szombatig tart.

2017.10.09 07:00MTI

Országos akció keretében nehéz tehergépkocsikat és autóbuszokat ellenőriz a rendőrség a héten - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyeletének ügyeletvezetője vasárnap az M1 aktuális csatorna műsorában.

Fürstenfelder Arnold közlése szerint az akció hétfőn kezdődik és szombatig tart. Az említett járművek vezetői a vezetési és a pihenőidővel, valamint a veszélyes anyagok szállításával kapcsolatos szabályok betartásának ellenőrzésére számíthatnak.

Az ellenőrzés, amelyet a TISPOL műveleti csoport éves terve alapján hajtanak végre, kiterjed az illegális migrációval, az embercsempészettel, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére is - tette hozzá.

A teherautókat és az autóbuszokat az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) Truck & Bus európai szintű ellenőrzése keretében vizsgálják - közölte az ORFK a police.hu oldalon

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.