Az oldalára borult

Súlyos buszbaleset történt Tótkomlósnál: 28 sérült

21 mentőegységgel, köztük egy úgynevezett tömeges baleseti egységgel és két mentőhelikopterrel vonultak ki a helyszínre.

2017.10.06 12:08MTI

Befejeződött a helyszínelés is a Tótkomlós és Kaszaper között történt péntek reggeli buszbaleset helyszínén, a rendőrség feloldotta az útlezárást - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Letért az útról, fáknak ütközött, majd az oldalára borult (Fotó: MTI/Donka Ferenc)

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta, 21 mentőegységgel, köztük egy úgynevezett tömeges baleseti egységgel és két mentőhelikopterrel vonultak ki.

Huszonöt embert vittek - az első, helyszíni információk szerint - könnyebb sérülésekkel a gyulai, a békéscsabai, az orosházi, a szegedi, a makói vagy a hódmezővásárhelyi kórházba. A három súlyos sérült közül egyet-egyet mentőhelikopter vitt a szegedi és a gyulai kórházba, egyet pedig mentőautó ugyancsak Gyulára.

Három utast a mentők a helyszínen elláttak - tette hozzá Győrfi Pál.

Duray Gergely, az Orosházi Kórház főigazgatója utóbb azt közölte, hogy a hozzájuk vitt mind a hat ember súlyos sérüléseket szenvedett. Egyet közülük koponyasérüléssel továbbvittek a szegedi klinikára, öt ember állapota súlyos, de stabil.

A gyulai kórház csak délutánra ígért tájékoztatást az MTI-nek.

Baráth Ilona, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a szegedi és nagyszénási szakemberek darukkal talpra állították az oldalára borult buszt, a műszaki mentés befejeződött.

Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a rendőrség - útlezárás mellett - jelenleg is helyszínel. A baleset okait vizsgálják, annyit tudni, hogy a munkásokat szállító magántulajdonú autóbusz letért az útról, majd több fának is nekiütközött és az oldalára borult.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.