Bűnügy

Gyermekprostitúció, kannabisz ültetvény: elfogtak négy gyöngyösi férfit

Gyermekprostitúcióval és kábítószerrel összefüggésben fogtak el négy gyöngyösi férfit.

2017.10.05 15:03MTI

A police.hu oldalon azt írták, hogy még szerdán kora reggel fogtak el otthona közelében két férfit, aki az év eleje óta prostitúcióra bírt rá egy felnőtt és egy fiatalkorú nőt. A gyanú szerint egy internetes oldalon a saját lakásukra szerveztek alkalmi partnereket a két nőnek, és a befolyt pénz jelentős részét maguknak tartották meg.

A 23 éves M. Arnold és a 46 éves M. József ellen kerítés, kitartottság és gyermekprostitúció kihasználása elkövetésének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást, kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Arra vonatkozó információ is felmerült, hogy G. Máté 23 éves gyöngyösi férfi a hirdetések kezelésével, szerkesztésével segített a másik két gyanúsítottnak, így ellene prostitúció elősegítése elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

A házkutatások során a rendőrök egy közeli ingatlan pincéjében elrejtve kannabisz növényeket, továbbá azok termesztéséhez használt tárgyakat is találtak. Az ott lakó 41 éves Sz. Istvánt szintén kihallgatták, kábítószer birtoklásának gyanúja miatt.

A rendőrök egy gyöngyösoroszi ingatlanban is lefoglaltak több - feltehetőleg - új pszichoaktív anyagot, amelyek szakértői vizsgálatát követően további gyanúsítottak kihallgatása várható - olvasható a közleményben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.