Üldözés

Több lövéssel tudták csak megállítani az ámokfutó autótolvajt

Őrizetbe vették a rendőrök azt a huszonéves férfit, aki ellopott egy személyautót Tápiószelén, majd menekülés közben két rendőrautót is összetört, és csak több lövés leadásával lehetett megállítani.

2017.10.05 09:37ma.hu

A Nagykátai Rendőrkapitányság járőrei szerdán délután, fél három körül figyeltek fel egy Ford Escort típusú személygépkocsira a Pest megyei Tápiószele külterületén, amelyet korábban a településről loptak el. A járművet megkísérelték megállítani, azonban annak vezetője a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyva továbbhajtott Farmos, majd Jászberény irányába a 3117-es számú úton. Menekülése közben két rendőrautónak is nekiütközött az általa vezetett járművel, amelyre egy rendőr - élete és testi épsége megóvása érdekében - több lövést adott le szolgálati fegyveréből Jászberény külterületén. A 22 éves elkövető mindezek után gyalogosan próbált menekülni, de a rendőrök elfogták. Az elsődleges adatok szerint az eset során rendőrök nem sérültek meg, a férfi az ütközések következtében szenvedett sérülést. A lőfegyverhasználat nem okozott személyi sérülést. A férfival szemben a Nagykátai Rendőrkapitányságon lopás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, de az eset további körülményeit a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség vizsgálja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.