Tűzszerészet

Világháborús bomba Budán - Több száz embert telepítenek ki

Az I. kerületi Krisztina téren hétfőn talált világháborús bomba miatt ideiglenesen kilakoltatott lakókat a Petőfi Sándor Gimnáziumban fogadják.

2017.10.02 18:19MTI

Több száz embernek kell ideiglenesen elhagynia otthonát a főváros I. kerületében hétfőn talált második világháborús bomba miatt - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.

Markovics Zita elmondta, a bombát a Krisztina téri plébánia udvarán találták, a plébániával összeépült Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium lábazatának szigetelésekor, mintegy másfél méter mélyen.

Közölte: körülbelül harminc lakóépületből kell embereket kikísérni, egyebek mellett a Krisztina körút 55-ből 16, a Szent Gellért iskolából 40, egy másik oktatási intézményből 48, az idősek otthonából pedig mintegy száz embert visznek ki.

Markovics Zita szólt arról is, hogy a környék lezárása este fél 7 és 7 óra között kezdődhet.

honvedelem.hu

A Farkas Edith Szeretetotthon lakóit a Budapesti Közlekedési Központtól rendelt fűtött buszokban viszik a gimnáziumba, illetve szükség esetén kórházba. Az érintett házak lakóit is az iskolába várják. A Magyar Honvédség tűzszerész ezrede korábban közölte, hogy hétfőn földmunkák közben találtak egy feltehetően 100 kilogramm körüli második világháborús rombolóbombát az I. kerületi Krisztina téren. Várhatóan 18 óra után lezárják és 200 méteres sugarú körben kiürítik a teret és környékét, ez lakóházakat, idősotthont és iskolákat is érint.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.