Baleset

Baleset történt a Mátyás-hegyi barlangban

A Magyar Barlangi Mentőszolgálat legalább húsz emberrel volt a helyszínen a mentéshez.

2017.09.30 06:30MTI

Baleset történt a Mátyás-hegyi barlangban, egy fiatal nő sérült meg péntek este - tájékoztatta a Magyar Barlangi Mentőszolgálat az MTI-t.

A baleset a barlang Opera terem alatti részén történt, mintegy 500 méterre a bejárattól. A 22 éves nővel két orvos és egy mentőápoló volt lenn, először ellátták a helyszínen, majd azután hozták fel. A Magyar Barlangi Mentőszolgálat legalább húsz emberrel volt a helyszínen.

Kovács Márton, a barlangi mentőszolgálat tagja elmondta: a 22 éves nő egyik első túráján vett részt, egy tapasztalt túrázókból álló csoporttal érkezett.

A közleményben felidézték: a Mátyás-hegyi barlang a Pál-völgyi barlangrendszer része, amely az ország leghosszabb barlangrendszere.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.