Program volt

Kutatók éjszakája - Felrobbant egy kémcső Szombathelyen, többen megsérültek

Egyelőre az eset körülményeit igyekeznek rekonstruálni a nyomozók, a sérülteket a mentők ellátták.

2017.09.29 21:08MTI

Nyolcan szenvedtek könnyebb sérülést, amikor pénteken este a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat keretében az ELTE Savaria Egyetemi Központban végzett bemutató kísérlet során felrobbant egy kémcső.

Egyed László, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a baleset során öt 8-12 év közötti gyerek és három felnőtt szenvedett könnyebb sérüléseket.

Az eddigi adatok szerint az egyetemi központ 309-es termében kálium-klorid és a réz-szulfát sókkal lángfestést végeztek, a kísérlet során alkohol borult az asztalra, ami reakcióba lépett a kísérletben szereplő anyagokkal.

Hozzáfűzte: a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szemlét tart a helyszínen.

Németh István, az egyetem rektorhelyettese az MTI-nek korábban szintén azt mondta, igyekeznek rekonstruálni az eset körülményeit, vizsgálatot folytatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.