Közlekedés

Robbanótesteket találtak a Kopaszi-gátnál, utakat zártak le

Több 82 milliméteres szovjet aknavető gránát került elő a földből.

2017.09.29 12:09MTI
hirdetés

Közúti, vasúti, valamint gyalogosforgalom-korlátozás lépett érvénybe péntek délelőtt a Kopaszi-gát környékén, miután második világháborús robbanótestekre bukkantak a munkások egy építkezésen - tájékoztatta a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs vezetője az MTI-t.

82 miliméteres szovjet aknavető gránátok kerültek elő (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Markovics Zita közölte: megállapították, hogy több 82 milliméteres szovjet aknavető gránát került elő a földből a Kopaszi-gát Hauszmann Alajos utcai bejáratának közelében.

Megkezdték a terület átvizsgálását (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A tűzszerészek 10 órakor megkezdték a terület további átvizsgálását. A lakhelyét senkinek nem kell elhagynia.

A gránátok eltávolításának, illetve megsemmisítésének módjáról a terület átvizsgálását követően döntenek - mondta Markovics Zita.

Friss: feloldották a korlátozásokat

Feloldották a Kopaszi-gát környékén péntek délelőtt életbe léptetett közúti, vasúti és gyalogos korlátozásokat.

Mivel több gránát gyújtószerkezete sérült, roncsolódott, ezért a tűzszerészek azonnali megsemmisítésre elszállították a gránátokat a területről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.