Baleset

A kamionos próbálta menteni a menthetőt - brutális ütközés Vasszécsenynél

A Renault vezetője nem az útra figyelt, az ütközés előtti pillanatban nézett fel és a szemből érkező kamion lámpáját láthatta csak. Még jobbra tudta rántani a kormányt, de a két jármű ütközött. A középkorú férfi súlyos sérülésekkel került kórházba.

2017.09.22 11:54ma.hu
112 Emergency Press Hírügynökség

Súlyos baleset történt pénteken délelőtt a 87-es főúton Vasszécseny közelében. Egy Renault személyautó egy jobbra ívelő kanyart követő egyenes szakaszon lassan áttért a szemközti sávba, az érkező, szabályosan közlekedő 39 tonnás kamion elé - írta a 112 Emergency Press Hírügynökség a Facebook-oldalán.

"Láttam, hogy áttér a sávomba a Renault. Először rávillantottam, majd dudáltam, vészfékeztem és jobbra kormányoztam. Az autó sofőrje lefelé nézett, de nem tudom mit csinált. Azt még láttam, hogy az ütközés előtt felnézett és megpróbálta félrerántani a kormányt.  Az autó kiütötte a kamion kerekét, ezután már csak fogtam a kormányt, de semmit nem tehettem az ellen, hogy én is áttérjek a szemközti sávba és irányíthatatlanul haladjak a kukoricaföld felé. Felkészültem rá, hogy felborulok" - mondta a faaprítékkal megrakott kamiont vezető férfi, aki nem sérült meg a balesetben. A teherszállító jármű az árok szélén állt meg.

"Nagyon rossz érzés a tehetetlenség, először azért, mert nem tudtam elkerülni a balesetet, utána meg azért, mert a sérült kamion kormánya mögött semmit nem tudtam befolyásolni a jármű irányán. Ha valami érkezett volna szemből, akkor azt letarolom. El sem tudom képzelni, hogyan tudnám ezt feldolgozni. Egy kollégám halálos baleset vétlen résztvevője volt. Egy hónappal később beadta a felmondását, nem tudott azzal a tudattal vezetni, hogy részese volt egy ember halálának, pedig nem tehetett róla" - magyarázta a kamionsofőr. "A baleset után rohantam az autóhoz, szerencsére a sofőr magánál volt, azt kérdezte, mi történt. Mondtam neki, hogy belehajtott a kamionba, mire azt hajtogatta, hogy nagyon sajnálja, ne haragudjak. Nem emlékezett semmire, a feje véres volt, de később a saját lábán állt. Remélem nem esett komolyabb baja."

A nyomok alapján a Renault sofőrje használta a biztonsági övét és feltételezhető, hogy gyorsan sem hajtott, a figyelmetlensége viszont csaknem az életébe került. Néhány napja Kőszeg közelében egy sofőr keresett valamit az anyósülés előtt és mire visszanézett az útra ott volt előtte egy kerékpáros, akit fékezés nélkül elütött. Tapasztalatunk alapján sok pályaelhagyásos balesetet okoz a pár másodperces figyelmetlenség például SMS-írás, email olvasás miatt, az előbb említett cikk végén pedig kísérletet teszünk arra, hogy elmagyarázzuk a sofőröknek, mi történik 2-3 másodperc alatt egy 90 km/órával haladó autóval... A rendőrség teljes útlezárás mellett helyszínelt, a forgalmat elterelték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.