Tragédia

Öngyilkos lett a 9 éves fiú, miután egyest kapott

Öngyilkos lett egy 9 éves kisfiú a kárpátaljai Nagyberegen azután, hogy egyest kapott az iskolában.

2017.09.22 11:15ma.hu

Öngyilkosságot követett el egy kárpátaljai kisfiú, J. Ernő a magyarlakta Nagyberegen – írta a Blikk.

A lap szerint a fiú a tragédia napján egyest ka­pott az iskolában. Már ez is­­ nagyon rosszul érintette a kitűnő diákot, de ez­után még egy újabb sokk érte, ami­kor­ tanára órai levelezésen kap­ta, és azt mondta, értesíti a szüleit a történtekről.

A kisfiú hazament az iskolából, és felakasztotta magát. Családja összeomlott, az édesanyja sokkos állapotba került.

Egy ilyen tragédiának egyszerre több oka is lehet, a mai fiataloktól a felnőttek nem az erőfeszítést, hanem a jó teljesítményt várják el, ami sokszor megbénítja őket – idézte a lap Végh József kriminálpszichológust.

Szerinte a szülők legfontosabb feladata amellett, hogy ne támasszanak túlzott elvárásokat, hogy tudatosítsák gyerekükben, mindenki hibázhat.

A tragédia híre megrázta egész Nagybereget, Ernőt nem csak a családja ismerősei és osztálytársai, hanem futballklubja is gyászolja, ahol évekig játszott.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.