Szökésben

Elfogták azt a rabot, aki a Győri Járásbíróság udvaráról szökött meg

Visszavitték a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe.

2017.09.20 15:59MTI

Lakossági bejelentés alapján szerda délelőtt Győrszentivánon elfogták azt a fogvatartottat, aki múlt kedden szökött meg a Győri Járásbíróság udvaráról - jelentette a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Z. Krisztiánt - aki ellen fogolyszökés miatt indult eljárás - visszavitték a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe - írták.

A Győri Törvényszék korábbi közleménye szerint a férfit, aki erőszakos bűncselekmények miatt jogerős büntetését töltötte a megyei bv-intézetben, szeptember 12-én tanúként hallgatták meg a járásbíróságon. A tárgyalás után Z. Krisztián a bíróság udvarán vezetőszáron és bilincsben állt az őt kísérő börtönőrrel együtt, amikor mindkét kezét kihúzta a bilincsből és elszaladt.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) az ügyben belső vizsgálatot indított, amelynek eredményeként még aznap felfüggesztették állásából az érintett börtönőrt, valamint a bv-intézet biztonsági osztályának vezetőjét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.