Illegális bevándorlás

Átadták a Battonyán előállított határsértőket a román hatóságoknak

Az elfogottak közül 10 ember iraki, 10 szír, egyikük török és egy másik férfi kenyai állampolgárnak vallotta magát.

2017.09.10 10:40MTI

Átadták a román hatóságoknak azt a 22 határsértőt, akit szombatra virradóra állítottak elő Battonyánál - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A tájékoztatás szerint az elfogottak közül 10 ember iraki, 10 szír, egyikük török és egy másik férfi kenyai állampolgárnak vallotta magát.

Magyarországra illegálisan, a zöldhatáron át érkeztek, személyazonosságukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Meghallgatásukon menekültkérelmet nem nyújtottak be, így a magyar rendőrök szombaton késő este átadták őket a román hatóság képviselőinek - olvasható a közleményben.

A police.hu-n arról is tájékoztattak, hogy a Bács-Kiskun megyei határszakaszon szombaton 16 külföldi férfit tartóztattak fel a rendőrök Balotaszálláson, Bácsbokodon és Hercegszántón. Az illegális bevándorlók közül 11-en afgán, hárman koszovói, ketten pedig pakisztáni állampolgárnak vallották magukat. Sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Szintén a Bács-Kiskun megyei határszakaszon, Kelebián és Hercegszántón 20 migránst akadályoztak meg a rendőrök szombaton abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.