Bűnügy

Intézetis gyerekeket vittek külföldre prostituáltnak (videó)

A pénzt, amit a gyerekek kerestek, elvették és felélték Magyarországon.

2017.09.08 11:29ma.hu

Elfogtak a rendőrök egy 36 éves férfit és egy 28 éves nőt, akik a gyanú szerint gyermekvédelmi intézetben élő kiskorú lányokat vittek Szlovákiába és - fenyegetéssel és bántalmazással - rávették őket, hogy prostituáltként dolgozzanak. A pénzt, amit a gyerekek kerestek, elvették és felélték Magyarországon.

A rendőrség tájékoztatásából kiderült az is, hogy a lányoknak többször kábító hatású anyagot adtak, illetve kényszerítették őket, hogy ilyen szerekkel töltött cigarettát szívjanak, amitől bódult állapotba kerültek.

A novajidrányi férfira és társára csütörtökön csaptak le a rendőrök Miskolc belvárosában, a kocsijukból több, a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható tárgyat foglaltak le.

Kerítés és gyermekprostitúció kihasználása bűntett, továbbá kóros szenvedélykeltés vétség elkövetésével gyanúsítják őket.

A párost őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.