Tűzszerészet-bomba

Több mint húsz robbanótestet szállítottak el a budapesti Baka utcából

Főként aknagránátokra bukkantak, de előkerültek egyebek mellett német aknavető gránátok, kézigránátok, de egy szovjet sorozatlövő rakétát és több mint tíz kilogrammnyi robbanótest-maradványt is találtak.

2017.09.01 03:31MTI
Csurgó Attila ezredes, a MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred parancsnoka - MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Több mint húsz robbanótestet találtak Budapest II. kerületében, a Baka utcában egy építési területen csütörtökön, a világháborús hadianyagokat későbbi megsemmisítésre gyűjtőbe vitték - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Markovics Zita elmondta, hogy a terület átvizsgálásának befejeztével visszatérhetett otthonába az érintett hat társasház több mint ötven lakója.

A kommunikációs tiszt tájékoztatása szerint főként aknagránátokra bukkantak. Előkerültek egyebek mellett német aknavető gránátok, kézigránátok, de egy szovjet sorozatlövő rakétát és több mint tíz kilogrammnyi robbanótest-maradványt is találtak.


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.