Bűnügy

Továbbra sem találják a dán feltaláló tengeralattjárójáról eltűnt újságírónő hiányzó testrészeit

Az UC3 Nautilust mobil teheráru-átvilágító berendezéssel is átvizsgálják rejtett üregek után kutatva.

2017.08.30 10:22ma.hu
hirdetés
Fotó: AFP

Átvilágítják a dán hatóságok Peter Madsen feltaláló magán tengeralattjáróját, amelyről tisztázatlan körülmények között feldarabolva a tengerbe került Kim Wall svéd újságírónő.

A rendőrség bejelentése szerint olyan rejtett üregek után kutatnak az UC3 Nautiluson, a világ legnagyobb házilag készült tengeralattjáróján, ahol bűnjelek, esetleg fegyverek lehetnek elrejtve. A mobil teheráru-átvilágító berendezéssel kedden kezdett szkennelés eredményéről egyelőre nincs hír.

A Koppenhágától délre fekvő Koge-öbölben, ahol a 18 méteres, 40 tonnás tengeralattjárót augusztus 11-én szándékosan elsüllyesztették, különlegesen kiképzett, vízen is szagot fogó kutyákkal keresik a 30 éves riporter hiányzó testrészeit, így a végtagjait és a fejét, és esetleges ruhadarabjait. A nő partra vetett meztelen törzsét augusztus 21-én találta meg egy kerékpáros az egyik koppenhágai sziget szélén. Hétfőn repülőgéppel kutatták át a torzó megtalálásának térségét további emberi maradványok után, de a keresés nem hozott eredményt.

A svéd újságírónőt augusztus 10-én látták utoljára a tengeralattjárón annak tulajdonosa, Peter Madsen társaságában. A hajótörést szerencsésen túlélő feltalálót tengerből való kimentése után azonnal őrizetbe vették gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, az ügyészség azonban augusztus 24-én bejelentette, hogy gyilkossággá szándékozik átminősíteni a vádat.

A tengeralattjárón találtak Kim Walltól származó vérnyomokat, de Madsen tagadja, hogy bármiféle bűncselekményt követett volna el. Azt állítja, a nő balesetben halt meg, ő pedig csak "a tengerbe temette" a holttestet. A halottkém ugyanakkor kétséget kizáróan megállapította, hogy a végtagokat és a fejet szándékosan távolították el a törzsről, ami bűncselekményre utaló jel.

Ugyanakkor a férfi az első vallomásában hazudott, mert először azt mondta, hogy augusztus 10-én élve tette partra az újságírót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.