Bűnügy

Gyerekbántalmazással és molesztálással vádolják a keresztény szekta tagjait

Egy kisfiútól megtagadták a gyógykezelést, egy kislányt pedig rendszeresen megerőszakoltak.

2017.08.23 15:54ma.hu

Új-Mexikóban letartóztatták az "Agresszív Keresztény Missziós Kiképző Hadtest" nevű keresztény szekta több tagját - írja az NY Post.

A rendőrség a csoport két volt tagjának tanúvallomása alapján ütött rajta a szekta tagjain.

A lap azt írja, hogy a csoport egyik tagja, Stacey Miller 2014-ben nem volt hajlandó orvoshoz vinni tizenkét éves kisfiát, amikor influenzás lett. Miután a gyerek belehalt a betegségbe, titokban eltemették, anélkül, hogy jelentették volna a halálát a hatóságoknak.

A szekta egyik vezetője, Deborah Green, senkinek sem fizette a kórházi számlákat, mert azt vallotta, hogy a betegeknek vezekelniük kell, hogy meggyógyuljanak.

Férje, Peter Green rendszeresen megvert és megerőszakolt egy kislányt, akit Ugandából hamis papírokkal csempésztek be az országba.

Az új-mexikói rendőrök összesen négy személyt tartóztattak le, többek közt gyerekbántalmazás, szexuális erőszak és szemtanú megvesztegetésének vádjával.

A szekta tagjai további tizennyolc gyermeket nevelnek, de velük kapcsolatban a rendőrség nem talált bántalmazásra utaló jeleket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.