Életveszélyes

Forró vizes kihívás: A mentők kérik, hogy senki ne próbálja ki az interneten terjedő őrültséget

Az OMSZ figyelmeztetett: súlyos égési sérüléseket szerezhet, aki forró vízzel önit nyakon magát.

2017.08.16 15:55ma.hu

Az Országos Mentőszolgálat szerdán hivatalos Facebook-oldalán hívta fel rá a figyelmet, hogy új életveszélyes őrültség terjed az internetes világban. A forró vizes kihívás (hot water challenge) lényege, hogy a próbatételre vállalkozó önmagára vagy valaki másra forró vizet önt, aztán jót nevetnek a dolgon.

A mentők szerint viszont ez nevetés helyett szörnyű fájdalommal jár. "Az égési sérülés pillanatok alatt kialakul, mély, másod-, harmadfokú is lehet, ami életveszélyt, maradandó sebeket is okozhat. Eszetekbe se jusson ilyesmire vállalkozni!" - írták a közösségi oldalon.

"Talán emlékeztek a Kismalac és a farkasok című népmesére. Nos, a valóságban a farkas nem úszta volna meg ennyivel..." - tették hozzá.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.