Állatok

Megmenthették volna a kis delfint, de inkább csináltak vele egy szelfit

Az állatvédők szerint a delfinborjú a köréje sereglő turisták okozta stresszbe halt bele.

2017.08.16 15:12ma.hu

Augusztus 11-én a dél-spanyolországi Mojacarban egy delfinborjú a sekély vízbe tévedt. Lehet, hogy beteg volt, de az sem kizárt, hogy elveszítette az anyját. A turisták azonnal köréje sereglettek, kiemelték a vízből, és szelfiket készítettek vele. A kis delfin nem sokkal később elpusztult, a Telegraph híre szerint valószínűleg a köréje sereglő turisták miatti stressz okozta a halálát.

A megmentésére hívott állatvédők - akik a Facebookon rendszeresen felhívják a figyelmet arra, hogy a vízi emlősöket nem szabad megzavarni - hamar a helyszínre értek, de addigra a delfinbébi már nem élt. Mint mondták, szelfizés helyett őket kellett volna azonnal riasztani, és akkor talán megmenthették volna.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.