Véres családi titok

Harminc év után vallotta be egy apa a lányának, hogy ő ölte meg az anyját

A hatóságok egészen eddig azt hitték, hogy tragikus baleset történt.

2017.08.15 21:30ma.hu
Fotó: Flickr

Emberölés vádjával indítottak eljárást egy 87 éves amerikai férfi ellen, aki harminc év után ismerte be, hogy megölte a feleségét - írja az AP amerikai hírügynökség. A floridai férfit a lánya jelentette fel, miután apja bevallotta neki, hogy mit tett.

James O'Neil a felesége pisztolylövéstől halt meg 1987 júliusában. A férfi akkor azt vallotta, hogy veszekedés közben a nő a kanapé párnái közül előhúzott egy .357-es Magnumot, amikor pedig megpróbálta elvenni tőle, a fegyver a dulakodás közben elsült.

Lánya, aki 28 éves volt az eset idején, most azt mondta, soha nem hitte el apja történetét. Tavaly októberben újra rákérdezett, hogy hogy történt a dolog, de a férfi akkor már másként adta elő a történetet.

Mint mondta, a neje azzal fenyegetőzött, hogy öngyilkos lesz. "Hagy mutassam meg, hogyan kell csinálni" - válaszolta erre O'Neil, és lelőtte őt.

Lánya, Sharon McGee négy hónapon át titokban tartotta apja vallomását, de végül mégis értesítette a rendőrséget. Az üggyel foglalkozó nyomozónak a férfi azt állította, a felesége önként adta oda neki a pisztolyt, ami véletlenül sült el, amikor kézbe vette. O'Neil a túlságosan érzékeny ravasszal magyarázta az esetet, de a hatóságok ezt nem fogadták el, mivel megállapították, hogy a fegyver megfelelően működött.

A férfi az ötvenezer dolláros óvadék kifizetése után szabadlábon védekezhet, emberöléssel vádolják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.