Fejlesztés

Hétfőtől forgalomkorlátozások lesznek a Műegyetem rakparton és a Petőfi híd budai hídfőjénél

A felújítási munkálatok várhatóan december 10-ig tartanak.

2017.08.13 11:53MTI

Felújítás miatt hétfőtől forgalomkorlátozások lesznek a Műegyetem rakpart egy szakaszán és a Petőfi híd budai fel- és lehajtóinál - közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.

A közlemény szerint hétfőtől lezárják a Petőfi híd budai oldalán az északi fel- és lehajtót, emellett irányonként csak egy-egy sávon haladhat a forgalom a Műegyetem rakpart Bertalan Lajos utca és Petőfi híd közötti szakaszán. A Budai alsó rakpartra vezető lehajtót is lezárják.

A 153-as busz már csütörtök óta terelve közlekedik, nem érinti Egyetemváros - A38 hajóállomás, Petőfi híd, budai hídfő, Budafoki út/Szerémi sor megállót.

A forgalomkorlátozásokra azért van szükség, mert - fővárosi önkormányzati forrásból - felújítják a Műegyetem rakpart Bertalan Lajos utca és a Petőfi híd déli lehajtója közötti szakaszát, valamint a híd budai oldali fel- és lehajtóit. A korlátozások a tervezettnél négy nappal később lépnek életbe, a halasztásáról a kivitelező tájékoztatta a Fővárosi Önkormányzatot.

A felújítási munkálatok várhatóan december 10-ig tartanak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.